Alonso: To je bila najbolj dolgočasna dirka v zgodovini

Avtor prispevka: , objavljeno 27. maja 2018 .

Dvakratni svetovni prvak je dejal, da je bila dirka v Monaku po njegovem ena najbolj dolgočasnih dirk v zgodovini Formule 1.
Prvič po letu 2009 se je zgodilo, da med dirko v Monaku na stezo ni zapeljal varnostni avtomobil, Daniel Ricciardo pa je zmagal kljub težavam z dirkalnikom, kar je povzročilo izgubo 25% moči motorja. Lewis Hamilton je po dirki dejal, da to sploh ni bilo pravo dirkanje. Alonso, ki lani v Monaku ni nastopil zaradi nastopa na dirki Indy 500 se je z strinjal z Britancem.
“Zelo dolgočasno. To je bila verjetno najbolj dolgočasna dirka v zgodovini Formule 1. Brez varnostneg avtomobila, brez rumenih zastav, šport mora biti tudi šov, tole pa je bilo izjemno dolgočasno.”
“Mislim, da bi morali zaradi tega navijačem vrniti nekaj ob koncu dirke, recimo del cene vstopnic za dirko.”
Dirkač McLarena je dejal, da je glavni razlog za dolgočasno dirko sama steza in ne dirkalniki, ki so širši in imajo več podtlaka.
“To je Monako, brez varnostnega avtomobila je vedno dolgočasno. Samo štartali smo in nato do konca obdržali svoja mesta,” je dejal Španec, ki je dirko zaradi okvare menjalnika končal predčasno.
Z njim se je strinjal tudi Kimi Raikkonen, ki je odbržal četrto mesto iz kvalifikacij.
“Kvalifikacije odločijo večino stvari tu. Ni se veliko zgodilo. Potrebno je zgolj zadržati mesto ob štartu dirke. Moraš storiti kar veliko napako, da te lahko kdo prehiti. Danes smo 70 krogov vozili en za drugim, kar zagotovo ni najbolj zanimivo.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish