Alonso: Storil sem vse kar sem lahko

Avtor prispevka: , objavljeno 23. junija 2018 .

Fernando Alonso je dejal, da je storil vse kar je bilo v njegovi moči z opremo, ki jo ima na voljo po katastrofalnih kvalifikacijah njegove ekipe pred dirko v Franciji.
Alonso, ki je prišel na dirkališče Paul Ricard po zmagi prejšnji vikend na sloviti dirki 24 ur Le Mansa je tokrat izpadel že po prvem delu kvalifikacij. Prvič v letošnji sezoni se mu tako ni uspelo prebiti v drugi del kvalifikacij. S šestnajstim mestom je bil tako za dve mesti pred moštvenim kolegom Stoffelom Vandoornom s katerim sta poskrbela za najslabše kvalifikacije ekipe McLaren v letošnji sezoni. Na vprašanje kako se počuti potem, ko je izpadel v prvem delu kvalifikacij le teden po zmagi na dirki v Le Mansu je odgovoril:
“Povsem normalno. Poizkušam storiti vse kar lahko. To je Formula 1 potrebuješ pravi paket na pravem mestu. Zadnje dirke niso bile najboljše za nas, toda še vedno smo sedmi v skupnem seštevku kar pomeni, da vendarle počnemo nekaj prav.”

Španec, ki na zadnjih dveh dirkah v Monaku in Kanadi ni uspel osvojiti točk meni, da so bili njegovi krogi v prvem delu dobri.
“V petek smo imeli dober dan, toda nismo natančno vedeli kje se nahajamo primerjavi z drugimi ekipami.”
Na vprašanje kaj pričakuje od jutrijšnje dirke je dejal:
“Enako kot zadnji nekaj dirk, kolono dirkačev od začetka do konca dirke. Tisti spredaj bodo spredaj, tisti zadaj pa zadaj. Vreme bi lahko imelo pomembmo vlogo. Če bo deževalo kot je danes zjutraj potem je lahko zanimivo, če ne bo zelo težko prehiteti.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish