Alonso še ne ve, če bo lahko dirkal

Avtor prispevka: , objavljeno 12. aprila 2016 .

McLarnov dirkač Fernando Alonso še ni prepričan, če bo lahko nastopil na nedeljski dirki na Kitajskem, saj mora najprej prestati FIA zdravstveni pregled.

Po nesreči, ki jo je doživel na uvodni dirki sezone, je moral izpustiti dirko v Bahrajnu, ker je utrpel precejšnje poškodbe pljuč in reber. Španec je sicer že začel s treningi in se veseli povratka v dirkalnik, ki pa ni zagotovljen.

»Razočaran sem bil, ko sem izvedel, da ne bom dirkal v Bahrajnu, a spoštujem odločitev zdravstvenega osebja. Upam, da bom že v petek lahko spet dirkal, a ne morem predvideti ničesar, dokler ne dobim strokovne ocene. Do takrat se bom pripravljal na vikend, kot da bom nastopil,« je dejal dvakratni svetovni prvak.

McLaren je kot zamenjavo na prejšnji dirki angažiral svojega rezervnega dirkača Stoffela Vandoorna, ki je za moštvo osvojil prve točke v sezoni. Eric Boullier kot dirkaški direktor je povedal: »Vandoorne bo pripravljen, če bo moral sesti v dirkalnik.«

»Alonso je okreval doma in treniral kot po navadi. Želim ga spet videti na stezi. Po drugi strani, sprejeli bomo odločitev, kakršna pač bo in ustrezno prilagodili svoje načrte,« je dodal.

Čeprav Alonso ni mogel zastopati barv ekipe, je bil navdušen nad predstavo, ki so jo pokazali: »Vandoorne je opravil izvrstno delo. Kljub tenu, da je imel Jenson Button težave z vzdržljivostjo, je bilo pozitivno videti oba dirkalnika tako močna tekom vikenda. Še več. Zame je bilo posebej zanimivo spremljati vse z druge perspektive. Na tak način sem začel razumeti nekatere stvari. Naučil sem se o različnih procesih, a kljub vsemu še vedno prisegam na dirkanje. Vedno sem rad vozil na Kitajskem, kjer sem tudi dvakrat zmagal. Upam, da bomo imeli nekaj dobrih bojev in poleg tega videli napredek ta vikend.«

Foto: McLaren

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish