Alonso s VW-jemv F1?

Avtor prispevka: , objavljeno 24. oktobra 2014 .

Po odhodu Fernanda Alonsa iz Ferrarija, se je pričelo govoriti o njegovem morebitnem povratku v formulo ena preko ekipe Volkswagen. VW sicer že zelo uspešno nastopa v seriji Le Mans preko 15 let, a vseskozi se veliko govori tudi o projektu formule ena. Govorice in vesti iz Volkswagna pravijo, da se pripravljajo na vstop v F1, saj bi naj zato tudi oklestili proračun v WEC in DTM-u.

Sicer govorice pravijo, da bi se naj skupaj z Alonsom v Volkswagnu znašel tudi Domenicali. Seveda to ne pomeni, da se Alonso ne pogaja z McLarnom, saj bi moral v nasprotnem primeru odsedeti eno sezono na zatožni klopi, bi pa vseeno naj odpeljal vsaj Le Mans predno bi se vrnil v sezoni 2016.

Audi kot del skupine VW je pred časom že najel Domenicalija, ko je le ta zapustil Ferrari, pa čeprav Stefano nima izkušenj v Le Mansu. Audi je sicer že bil prisoten v formuli ena, oziroma v njeni predhodnici in sicer kot Auto Union. Leta 1936 je Atuo Union osvojil tudi evropsko prvenstvo, nikoli pa niso nastopili v formuli ena kot jo poznamo danes. 75-letna rivala Audi in Mercedes bi se lahko tako zopet dajala v kraljici moto športa. Morda pa bo leta 2016 boj titanov. Če pa Ferrari razvije še LMP1 program, pa bi to pomenilo meko moto športa.

Foto: Audi