Alonso priznal, da dvoboj z Vettlom ni bil fer

Avtor prispevka: , objavljeno 15. aprila 2018 .

Fernando Alonso je priznal, da dvoboj s Sebastianom Vettlom ni bil fer, saj je bil Nemčev dirkalnik poškodovan. Alonso je v zadnjem delu dirke za VN Kitajske izničil šest sekund zaostanka za Vettlom in ga prehitel med prvim in drugim ovinkom. Dirkač Ferrarija se je pred tem zapletel v trčenje z Maxom Verstappnom, kjer je poškodoval dirkalnik. “Prehitevanje je bilo dobro, čeprav pa ni bilo fer, saj je bil Sebastianov dirkalnik poškodovan in sem bil hitrejši od njega v ovinkih,” je pojasnil Alonso. “Bil sem presenečen, ko sem videl počasnega Ferrarija. Moštvo sem vprašal, kakšne težave ima in zgleda, da je imel poškodovan dirkalnik, s katerim je imel v ovinkih veliko težav. V vsakem ovinku ga je odneslo z idealne linije, zato sem izkoristil prvo priložnost, ki se je ponudila.

Steza se je na tistem delu končala, on pa je peljal, dokler ni zapeljal na travo. Na neki točki moraš pač odnehati.”

Vettel sicer s prehitevanjem Alonsa ni bil preveč zadovoljen, je pa bil kljub temu vesel, da je vsaj pripeljal do konca dirke. “Bil sem ranljiv, zato bi me lahko prehitel kjer koli drugje. Napadel me je na vse ali nič in moral sem popustiti, sicer bi trčila. Bil sem le vesel, da sem lahko končal dirko,” je povedal Nemec, kateremu se je nasmihalo veliko povečanje točkovne prednosti pred Lewisom Hamiltonom, na koncu pa je Britanec zbral več točk.

Alonso je vse tri letošnje dirke končal v točkah, prepričan pa je, da bi danes lahko dosegel še boljši rezultat, če ne bi dirke prekinil varnostni avto, ki je na stezo pripeljal takoj, ko je opravil s postankom v boksih. “Varnostni avto nam ni pomagal. Izbrali smo taktiko enega postanka z dolgim prvim delom, ki bi se obrestovala, toda varnostni avto je dal priložnost tekmecem, da so vzeli nov komplet gum in to nam ni šlo v prid. Mislim pa, da smo se dobro borili in smo lahko prehitevali. To je bil dober občutek in še en dober rezultat za moštvo.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish