Alonso pripravljen na vrnitev v svojo redno službo

Avtor prispevka: , objavljeno 6. junija 2017 .

Fernando Alonso pravi, da je povsem pripravljen ob vrnitvi nazaj v Formulo 1, potem ko je zaradi dirke Indy 500 izpustil dirko v Monaku. Čeprav je na dirki na ovalu odstopil pa je Španec v Ameriki s svojo vožnjo navdišil že na kvalifikacijah, kjer je osvojil peto mesto. V dirki je nato nekaj krogov celo vodil, dokler mu ni odpovedal Hondin motor in tako dokončno zapečatil njegove upe na zmago v debitantskem nastopu.

“Indy 500 je bila neverjetna izkušnja. Zelo je zanimivo in zabavno naučiti se povsem drugačnega stila vožnje, na povsem drugačni progi, s povsem drugačnim dirkalnikom. Sedaj pa sem povsem pripravljen da ponovno sedem v dirkalnik Formule 1,” je dejal Španec.

“Ko sem bil v Ameriki sem podrobno spremljal kaj se je dogajalo v Monaku, od koder sta tako Stoffel kot Jenson sporočila, da se nove izboljšave na dirkalniku dobro obnesejo. Upam da bomo tako tudi nadaljevalo in bomo napredek videli tudi v Kanadi. Steza v Montrealu ne bo tako ugajala našemu dirkalniku, kot so mu zaviti in počasni ovinki v Monaku. Toda zelo sem navdušen, da bom lahko ponovno vozil dirkalnik – tokrat ne samo v levo smer,” dodaja dvakratni svetovni prvak, ki bo na naslednjih dirkah poskušal McLarnu privoziti prve točke v letošnji sezoni.

Foto: Honda