Alonso prepričan, da se bo boril za zmago

Avtor prispevka: , objavljeno 11. maja 2013 .

 
Ferrarijev dirkač Fernando Alonso je prepričan, da se bo lahko na svoji domači dirki boril celo za zmago, saj zaostanek za najboljšimi na kvalifikacijah ni bil presenetljiv. Špančev kvalifikacijski krog je bil pol sekunde počasnejši od najhitrejšega, ki ga je odpeljal Nico Rosberg, toda njegova hitrost na dirki naj bi bila vsaj tako dobra, če ne boljša od konkurentov pred njim.

“Naš dirkalnik v enem hitrem krogu ni tako dober, kot ostali,” je povedal. “Toda ob večjih nizih krogov je tako hiter, ali celo hitrejši od ostalih. To je naša prednost in jutri moramo izkoristiti slehrno priložnost. Biti moramo optimistični in ciljati na stopničke, ali celo malce višje. Imamo dirkalnik, ki je sposoben dobre dirke.”

Alonso meni, da se bosta Mercedesova dirkača Nico Rosberg in Lewis Hamilton najverjetneje zopet soočala z veliko obrabo gum, zato kot največjo grožnjo vidi Sebastiana Vettla in Kimija Raikkonena.

“Vsaka dirka je drugačna. Toda če pogledamo ceotno sliko, potem smo videli, da je Mercedes imel veliko težav na dirkah. Na dirki bomo gledali bolj na Kimija in Sebastiana, kot Mercedesova dirkalnika. Tudi v prvenstvu je Sebastian prvi in Kimi drugi. Lepo bi bilo, če bi dirko končal pred njima. Mislim, da bo tisti, ki bo dirko tu končal pred njima, kar blizu zmage.”