Alonso: Potrebujemo srečo in Sebove odstope

Avtor prispevka: , objavljeno 8. septembra 2013 .

Dirkač Ferrarija, Fernando Alonso je priznal, da se mu mora nekajkrat posrečiti, če želi Sebastiana Vettla prikrajšati za letošnjo lovoriko. Španec na Ferrarijevi domači dirki v Monzi ni mogel ustaviti Red Bullovega asa.

Na koncu se je moral zadovoljiti z drugim mestom, v skupnem seštevku pa za Nemcem zaostaja 53 točk, oziroma sedem več, kot pred dirko v Italiji.

“Moramo biti realni,” je pojasnil Alonso. “Razlike v točkah je ogromna in do konca sezone nimamo dovolj dirk, pa tudi hitrosti ne, da bi nam lahko uspelo zmagati nekajkrat zapored. Mora se nam posrečiti, obenem pa potrebujemo nekaj Sebastianovih odstopov, če želimo osvojiti letošnji naslov. S toliko dirkami, kot jih je, ter s takšnim zaostankom v točkah bo sicer zelo težko.”

Dirkač Ferrarija je dodal, da se kljub povečanem zaostanku ne bo predal. “Lani je bila zgodba enaka, moral je nadoknaditi veliko razliko, če nas je želel ujeti. Vse je bilo na nas in svojega dela nismo opravili do konca. Odstopili smo v Suzuki in imeli smo še nekaj drugih težav. Do konca je še daleč. Borili se bomo do zadnje dirke in se trudili pokazati svoje najboljše predstave, ter osvojiti največ točk. V Braziliji pa bomo videli, koliko točk bomo imeli v primerjavi s Sebom.”

Alonso, ki mu naj bi pri Ferrariju v prihodnji sezoni družbo delal Kimi Raikkonen, je dejal, da je zadovoljen z nadaljevanjem niza uvrstitev na stopničke za zmagovalce v Monzi, potem ko je iz svojega dirkalnik iztisnil maksimum. “Ta konec tedna smo iz dirkalnika iztisnili maksimum, zato sem zadovoljen,” je pojasnil dvakratni svetovni prvak. “Danes je bilo fantastično stati na odru za zmagovalce.”

Felipe Massa, Alonsov moštveni kolega, je s četrtim mestom dopolnil uspeh Ferrarija na domači dirki. Brazilec je priznal, da je bila dirka v “več pogledih pomembna” za njegovo prihodnost, saj naj bi se ekipa o svoji dirkaški zasedbi za prihodnje leto odločila v naslednjih dneh.