Alonso: Osem mesecev nazaj je bilo kaj takega nepredstavljivo

Avtor prispevka: , objavljeno 5. marca 2023 .

Fernando Alonso je dejal, da je bila predstava moštva Aston Martin na kvalifikacijah v Bahrajnu neverjetna, ter da si pred osmimi meseci česa takšnega nihče ni niti predstavljal.

Španec, ki bo danes nastopil na prvi dirki z ekipo Aston Martin, je kvalifikacije končal na petem mestu, njegov moštveni kolega Lance Stroll, ki je 12 dni pred tem zlomil obe zapestji, pa na osmem.

“To je preprosto neverjeten dosežek in neverjeten dirkalnik, ki ga imamo zdaj,” je povedal navdušeni Alonso. “To je šele začetek tega projekta, tako da imamo dobro podlago za razvoj v naslednjih tednih in dirkah. Da bom prvo dirko začel s petega mesta je neverjetno. Uživamo v vsakem trenutku, vsakega treninga. Zdi se skoraj predobro, da bi bilo resnično, toda za nami so kvalifikacije in smo še vedno med najboljšimi petimi in se borimo s Ferrarijem ter Mercedesom. Osem mesecev nazaj je bilo kaj takega nepredstavljivo.”

Dvakratni svetovni prvak, ki bo 29. julija dopolnil 42 let, pa si veliko obeta tudi od dirke. “Naš dirkalnik je močan na področju dolgih nizov krogov. Povzroča zelo majhno degradacijo in je zelo prijazen do gum. Dirko začenjamo s petega mesta, zato imamo lepo priložnost, saj smo zelo, zelo blizu stopničk.”

Moštveni kolega Stroll pa je po nedavni nesreči bil predvsem vesel vrnitve v dirkalnik. “Vesel sem, da sem tukaj. Pred tednom dni sem ležal v postelji, nisem se mogel premikati, nisem mogel hoditi, nisem mogel premikati rok, imel sem zlomljenih en kup kosti in 12 dni nazaj sem prestal operacijo. Noro je, da mi je sploh uspelo priti do tukaj, sem pa zelo hvaležen, da sem lahko odpeljal vse tri dele kvalifikacij.”

Naroči se
Pošlji obvestilo
0 Comments
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje