Alonso odložil izdajo avtobiografije, ker želi povedati resnico

Avtor prispevka: , objavljeno 16. aprila 2021 .

Fernando Alonso je napovedal, da bo svojo avtobiografijo, v kateri bo razkril svojo resnico, izdal po koncu kariere dirkača.

Španec naj bi knjigo izdal že ob koncu leta 2018, ko je za dve leti končal kariero dirkača F1, a se je za preložitev odločil, ker je nastopil še na dirki 24ur Le Mansa in reliju Dakar, izdajo pa je zdaj zamaknila še vrnitev v F1 v z ekipo Alpine F1. Dvakratni svetovni prvak je dejal, da je odločitev edino smiselna. “Na knjigi delam že nekaj let,” je povedal. “Sprva naj bi jo objavil v 2018, kosem zapustil Formulo 1, nato pa smo je odložili še nekaj krat, ker sem dirkal v drugih kategorijah in zdaj sem spet v F1. Knjiga bo torej izšla, ko bom nehal dirkati.”

Alonso naj bi razkril številne podrobnosti o svojih letih pri Renaultu in napetih odnosih z Lewisom Hamiltonom pri McLarnu, in pa seveda tudi svoj pogled na afero Crashgate, zaradi katere bi let 2008 skoraj ostal brez dirkaške licence.

Špančeva avtobiografija z naslovom “Racer” oziroma Dirkač ima sicer predviden datum izida september 2022, toda Alonso ima z moštvom Alpine sklenjeno pogodbo do konca leta, kar pomeni, da bo datum zagotovo še spremenjen.