Alonso: Ni moja težava, če je Lewisa jezila moja vožnja

Avtor prispevka: , objavljeno 29. maja 2022 .

Fernando Alonso je po dirki v Monaku dejal, da ni njegova težava, če je bil Lewis Hamilton jezen zaradi Špančeve počasne vožnje, s katero je pazil na obrabo gum.

Alonso je po prekinitvi dirke na dirkalnika namestil srednje trde gume, ob nadaljevanju pa je na sedmem mestu vozil precej počasneje od tekmecev pred njim. Dirkač moštva Alpine je na krog proti vodilnim izgubljal tudi po štiri sekunde, kar je močno jezilo Hamiltona, ki je vozil za njim.

Alonso je v zadnjih 15 minutah dirke pospešil in postavil celo najhitrejši krog na dirki, kasneje pa je pojasnil, da so v moštvu ocenili, da bo moral zelo paziti na obrabo gum, če bo želel dirko končati brez dodatne menjave. “Dirke ne bi mogli končati s polnim tempom, saj bi na tem kompletu moral odpeljati 33 krogov,” je pojasnil. “Šlo je za neke vrste šprint dirko, zato smo imeli dve izbiri. Še enkrat uporabiti trde gume, ali pa uporabiti srednje trde. Na koncu smo se odločili za srednje trde, toda simulacije so pokazale, da ne bodo zdržale do konca dirke. Nismo vedeli, če mi bo uspelo pripeljati do cilja, zato sem 15 krogov vozil počasi in pazil nanje, nato pa zadnjih 15, ko so mi sporočili, da je Esteban (Ocon)dobil kazen, vozil hitreje.”

Alonso je dejal, da ga jeza Hamiltona ne zanima, pri čemer je priznal, da je Mercedesovega dirkača zlahka zadrževal za sabo.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj