Alonso navdušen nad prestopom k Aston Martinu

Avtor prispevka: , objavljeno 22. novembra 2022 .

Fernando Alonso je bil po prvih kilometrih v dirkalniku AMR22 navdušen nad odločitvijo, da prestopi k moštvu Aston Martin. Španec je le dva dni po odpeljani dirki v vlogi dirkača Alpine danes, ko so v Abu Dabiju potekala testiranja gum za sezono 2023, sedel za volan Aston Martina AMR22, ki zaradi pogodbenih obveznosti ni nosil sponzorskih oznak.

Dvakratni svetovni prvak je v petih urah odpeljal 97 krogov, nato pa volan predal bodočemu moštvenemu kolegu Lancu Strollu.

“Res sem vesel,” je povedal. “Ne smem biti preveč samozavesten, saj bo dirkalnik za prihodnjo sezono povsem drugačen, toda v garaži sem med mehaniki dobil občutek, da gre za zelo nadarjene ljudi in da ima moštvo velik potencial. Trenutno sem izjemno navdušen. To je šele prvi dan, toda energija ekipe je očitna. Komaj čakam naslednje leto, saj sem začutil zelo posebno vzdušje v moštvu.”

Španec pa je dejal, da je po velikem številu krogov v dirkalniku čutil nekaj bolečin zaradi neudobnega sedeža. “Najprej moramo popraviti sedež, saj po celem telesu čutim bolečine. V dopoldan smo stlačili 97 krogov, kar je precej ekstremno. Kasneje se bom pogovoril z moštvom in povedal vse o svojih občutkih. Gre za nekaj malenkosti, večinoma povezane z udobjem, kot je naprimer prestavljanje navzdol, vožnja v pit laneu, sporočila, obvestila na volanu in podobne stvari.”