Alonso našel novo motivacijo

Avtor prispevka: , objavljeno 11. februarja 2015 .

Fernando Alonso je dejal, da je ob vrnitvi k moštvu McLaren ponovno začutil motivacijo in strast do tekmovana. Španec se je po štirih letih pri Ferrariju vrnil v tabor ekipe iz Wokinga, za katero je že dirkal leta 2007 in jo zapustil v skrhanih odnosih zaradi aktivne vloge v vohunski aferi Spygate.

Dvakratni prvak je pred novo sezono ponovno motiviran in pripravljen na nov izziv v ekipi, ki je po njegovem mnenju najboljša v formuli ena.

“Na naših ramenih je težko breme, saj poskušamo uspeti s tem projektom,” je dejal Alonso. “Navdušen sem nad tem, da sem del družine McLaren Honda. Po številnih letih v formuli ena se zopet čutim motiviranega in vznemirjenega ob misli na tekmovanje na najvišjem nivoju z najboljšo možno ekipo.”

V ponoven uspeh nekoč uspešnega sodelovanja med McLarnom in Hondo ne dvomi niti šef ekipe, Ron Dennis. “Pripravljeni smo na izziv in zgodovina nas uči, da je Honda vedno uspešna, zato bomo tudi mi uspešni. Nameravamo ponoviti dosežke sodelovanja naveze Honda-McLaren iz osemdesetih let,” je dejal Dennis.

“Upam, da bomo naslove svetovnih prvakov, za katere sem prepričan, da jih bomo osvojili, slavili v ne peveč daljni prihodnosti. Prvi izziv je zmaga na prvi dirki, kratkoročno gledano pa da nastopimo v Avstraliji in tam dosežemo čim boljši rezultat.”

Foto: McLaren