Alonso najhitrejši na FP2, Verstappen s tehničnimi težavami

Avtor prispevka: , objavljeno 8. junija 2024 .

Fernando Alonso je bil najhitrejši na drugem prostem treningu Formule 1 pred VN Kanade, medtem ko se je aktualni svetovni prvak Max Verstappen ubadal s tehničnimi težavami.

Dirkače je po močnem nalivu med prvim treningom tudi na začetku drugega pričakal dež. Toda rahle padavine so dirkačem omogočale vožnjo na gumah za suho stezo, saj so zaradi pričakovanja močnejšega naliva vse ekipe svoje programe poskušale strniti v prvi del in so dirkači na najmehkejših gumah tako sproti sušili stezo.

Alonso je bil najhitrejši večji del treninga, čeprav so se na vrhu pojavili tudi Pierre Gasly, Charles Leclerc, Lance Stroll. Ob zatišju akcije na stezi, je vztrajen prš le to vendarle namočil dovolj, da so dirkači ob vrnitvi nanjo potrebovali gume za mokro stezo, tako je Alonso ostal najhitrejši pred Georgem Russellom, Lancom Strollom, ter Charlesom Leclercom, ki je med treningom prekršil novo pravilo o uporabi gum za mokro stezo, za prekršek pa je Ferrari moral plačati kazen 5000eur. Dežne gume so po novem namreč dovoljene šele, ko je steza uradno razglašena za mokro.

Peti čas treninga je postavil Daniel Ricciardo pred Kevinom Magnussenom, Lewisom Hamiltonom, Yukijem Tsunodo, Alex Albon in Sergio Perez pa sta bila zadnja v prvi deseterici.

Verstappen je trening končal na osemnajstem mestu, potem ko je že po nekaj krogih na stezi zapeljal v garažo zaradi vonja po dimu, ki je prihajal iz dirkalnika. Mehaniki so ugotovili da je šlo za težavo s sistemom za obnovo energije.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj

Naroči se
Pošlji obvestilo
0 Comments
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje