Alonso najbolj ceni Schumacherja

Avtor prispevka: , objavljeno 1. januarja 2019 .

Fernando Alonso je dejal, da je bil v karieri njegov največji konkurent na stezi Michael Schumacher, kljub temu pa poudarja, da je konkurenca v zadnjem obdobju vse ostrejša.

Med njegovim zadnjim dirkaškim vikendom v Formuli 1 je v Abu Dhabiju moral odgovoriti tudi na vprašanje koga bi izpostavil kot svojega največja konkurenta v karieri. Španec je nemudoma podal odgovor – Michael Schumacher.

Leta 2005 je bil prav on tisti, ki je prekinil dominacijo nemškega dirkača s Ferrarijem, ki je med leti 2000-2004 osvojil pet zaporednih naslovov svetovnega prvaka.

“Težko je izbrati enega dirkača, če pa že morem potem je to Michael. Za to nimam nobenega posebnega razloga, morda le za to, ker je v obdobju, ko se prišel v Formulo 1 prav on dominiral. Ko sem tekmoval z go-karti sem videl Michaela kako je zmagoval v Formuli 1, nato pa sva kmalu postala tekmeca na stezi in se borila drug proti drugemu.”

“Ti boji so bili zagotovo posebni in bolj emotivni v tistem obdobju. Menim, da je današnja generacija izjemno talentirana. Dirkači pridejo v šport veliko bolje pripravljeni, kot nekoč.”

Španec je poudaril, da se je kakovost dirkčev skozi njegovo obdobje v Formuli 1 precej izboljšala, saj imajo mladi dirkači veliko podrobnejše priprave v nižjih kategorijah pred pridejo do najvišje kategorije. Večina teh dirkačev je že pred prihodom v Formulo 1 vključenih v dirkaške programe moštev. Tako pridobijo številne izkušnje, ki jim pridejo v nadaljevanju precej prav.

“Veliko časa preživijo v simulatorjih, v različnih dirkaških programih, tako pridejo v šport na nivoju, ki je bil 10 ali 20 let nazaj nepredstavljiv.”

“Zadovoljen sem s svojo kariero in če moram izbrati rečem Michael, zaradi emotivne plati in ne zaradi kakšnih tehničnih vidikov.”

 

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish