ALONSO na testu v ABU DABIJU: Veseli me, da so TEKMECI zaskrbljeni zame

Avtor prispevka: , objavljeno 9. decembra 2020 .

Racing Point se je med drugim spraševal, zakaj bo Alonso smel nastopiti na testu mladih dirkačev, ki je v glavnem rezerviran za mlade talente, ki niso odpeljali več kot dveh dirk Formule 1. Na drugi strani pa jih ima Alonso, dvakratni svetovni prvak, 311.

Kljub temu pa bo v enem od dveh dni testiranj v Abu Dabiju sedel v letošnjem dirkalniku RS20 ekipe Renault, ker je FIA spremenila pravila, da lahko nastopi vsak dirkač, ki ni sodeloval v letošnji sezoni. Alonso je navdušen nad dejstvom, da ima že pred vrnitvijo v Formulo 1 prihodnje leto zaskrbljene tekmece. “Vem, da se veliko govori o meni,” tako Španec za Sky Sports F1. “Vesel sem, da so tekmeci tako zaskrbljeni za naš test. Ravno se privajam na hitrost in vsi so lahko bolj sproščeni, saj ne bom ničesar razvijal.

Fernando Alonso ironično poudarja, da ga zelo veseli, da so tekmeci zaskrbljeni za njegov test v Abu Dabiju, čeprav tam ničesar ne bo razvijal.

Lando Norris, dirkač McLarna, je pred kratkim za Reuters dejal, da se mu zdi precej neumno, če bo Alonso dobil dovoljenje za ta test. “Dvakrat je starejši od mene, zato me to mora narediti zelo mladega. Več kot očitno je, da Fernando ni mladi dirkač.  Ni tako, kot da je opravil le eno ali dve dirki. Že letos ima za seboj nešteto testov v dirkalnikih Formule 1. Tako da ne razumem, zakaj so spremenili pravila samo za njega. Mislim, da je to precej neumno in ne bi smelo biti dovoljeno.

Pravila pa naj bi bila spremenjena na začetku leta, ko je Alfa Romeo zaprosila za dovoljenje, da sodeluje Robert Kubica. Poljski dirkač je dobil dovoljenje že junija, kljub temu, da je odpeljal 97 dirk. Red Bull pa bo uporabil Sebastiena Buemija. Sporni Alonso pa je ob tem dodal: “Mislim, da bo tudi Kubica sodeloval, pa Buemi, ampak ja, o njih dveh se ne govori veliko.”        

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj