Alonso na limitu

Avtor prispevka: , objavljeno 7. septembra 2014 .

Španski dirkač Fernando Alonso je po včerajšnjih kvalifikacijah za veliko nagrado Italije dejal, da je dosegel najboljši možen čas, hitrejšega ne bi mogel tudi, če bi imel na voljo 100 sezov pnevmatik. Sicer je Alonso za najhitrejšim zaostal za kar 1,3 sekunde, a po njegovo je to za Ferrari žal maksimum: »Vozil sem povsem na limitu, tudi, če bi imel 100 setov pnevmatik bi postavil identičen čas.

Zame je pozitivno, saj sta pred menoj dva Mercedesa, dva Williamsa in dva McLarna, ter za menoj dva Red Bulla.« Tu velja omeniti, daj e Kimi Raikkonen v drugem Ferrariju zasedel šele dvanajsto mesto, za Toro Rossom in Force Indio, ter seveda prej naštetimi s strani Alonsa.

Za današnjo dirko Fernando pričakuje boj z obema McLarnoma in Red Bulloma, nikakor pa se naj ne bi mogel kosati z Mercedesovima in Williamsovima dirkačema: »Mercedes in Williams sta enostavno prehitra. Na srečo pa smo v en ali dvema desetinkama Ferrari, McLaren in Red Bull. Predvsem bo zelo pomembna obraba pnevmatik, saj bomo verjetno tako na mehkejših kot trših odpeljali kar nekaj krogov. Torej vse bo potrebno imeti pod kontrolo.«

Foto: Scuderia Ferrari