Alonso: McLaren verjetno ne bo pravočasno pripravljen

Avtor prispevka: , objavljeno 20. februarja 2015 .

Fernando Alonso dvomi v McLarnovo pripravo na prihajajočo sezono, saj naj bi v Srebrnem taboru imeli preveč težav z vzdržljivostjo. Dirkalnik MP4-30 je tako po besedah dirkaškega inženirja McLarna Erica Boullierja 50% za načrti. Alonso pa je danes v Barceloni odpeljal vsega 59 krogov s Hondinim motorjem, nato pa prešel na prestrukturiran ERS, saj so imeli preveliko težav.

Po testnem dnevu je Fernando razočarano dejal, da dvomi v pravočasno pripravo na prvo dirko sezone: “V Avstralijo bomo šli z upanjem, da bo to junija ali julija, a žal bo to marec, zaradi česar ne bomo povsem pripravljeni. Vsekakor pa bomo tja prišli kar se da najbolje pripravljeni. Čaka nas le še šest dni testiranj, zaradi česar se moramo zares podvizati. Danes smo uporabili nekaj novih delov dirkalnika, rešili nekaj težav, ki smo jih imeli in upajmo, da jutri pride še kaj. Do Avstralije je le še 20 dni, bomo videli kako bomo pripravljeni, a za enkrat sem kar zadovoljen koliko smo naredili.”

Torej ima McLaren le nekaj potenciala, če beremo med vrsticami. Španec je danes odpeljal kar 1,3 sekunde počasnejši krog od Ricciarda v Red Bullu, a s to razliko, da so imeli pri McLarnu zmanjšano moč motorja. Kakorkoli že, Alonso verjame, da gredo v pravo smer: “Pomikamo se v pravo smer, vozili smo cel dan, pri čemer smo preizkusili potencial dirkalnika in vse sisteme, ki jih še do sedaj nismo. Z vsakim krogom se naučimo kaj novega in najdemo nove zadeve. Dirkalnik se v primerjavi s Jerezom obnaša bolje, imamo pa še kar nekaj rezerve v moči motorja, torej potencial je velik. Z današnjim dnem smo zadovoljni, pa čeprav smo naredili vsega 60 krogov, kar glede na ostale ni ravno veliko. Čaka nas torej še dolga pot.”

 

Foto: mclaren