Alonso: McLaren se bo izboljšal

Avtor prispevka: , objavljeno 21. julija 2015 .

Fernando Alonso je samozavesten, da se bo McLaren v drugi polovici letošnje sezone izboljšal in prikazal veliko boljše predstave, kot smo jim bili priča do sedaj.

Španec je situacijo svojega moštva, predvsem glede težav s Hondino pogonsko enoto, v Silverstonu opisal kot rahlo žalostno, čeprav je na tisti dirki uspel osvojiti prvo točko letos. Prepričan pa je, da se bodo stvari po poletnem premoru bistveno izboljšale.

“Drugi del leta bo pokazal popolnoma drugačen McLaren, ki bo bolj konkurenčen. Prihajajoči koraki so precej veliki. Ni tako težko pridobivati, ko si na začelju dve sekundi od tempa vodilnih – vsak naslednji korak je pol sekunde ali osem desetink. Ko se boriš za stopničke, mogoče pridobiš zgolj eno desetinko vsake dva tedna. Kmalu bomo prišli veliko bližje najboljšim,” meni Alonso.

Svetovni prvak iz sezon 2005 in 2006 je priznal, da sicer prihajajo dirkališča, ki ne bodo najbolj po godu njihovemu MP4-30. “Avstrija, Kanada, Belgija in Italija so štiri najbolj zahtevna dirkališča z vidika moči, kar ni dobro za nas. Z dvema smo že opravili, dve pa nas čakata v kratkem.”

Poudaril je tudi zavedanje in sprejetje dejstva, da gre pri povezavi s Hondo za dolgoročen projekt, z napredkom katerega je zadovoljen. Čeprav mu je žal, da so v osmih dirkah uporabili že pet motorjev, pa verjame, da so se iz tega veliko naučili, kar je več kot dobrodošlo. “Začeli smo iz ničle in na žalost v tem športu ni prostora za čakanje. Vse je potrebno narediti takoj in hitro, a to se ne dogaja. Pomembno je, da nas to ne zaskrbi, ampak nadaljujemo v isti smeri. Imamo talent, vire in zavezo, zato je vidnejši napredek samo vprašanje časa,” je zaključil Alonso.