Alonso: McLaren bo še vedno negotov

Avtor prispevka: , objavljeno 3. julija 2015 .

Fernando Alonso pravi, da bo McLaren na Veliki nagradi Velike Britanije še vedno negotov glede vprašanja, ali bodo tekmovali za točke ali se bodo borili na začelju štartne vrste.

Moštvo je za Alonsov dirkalnik, ki ga je vozil na predhodni dirki v Avstriji, pripeljalo večje posodobitve, a zaradi številnih tehničnih težav in trčenja v prvem krogu dirke niso uspeli ugotoviti, kakšen napredek je bil narejen. Španec pričakuje, da bo steza v Silverstonu bolj ustrezala MP4-30, čeprav bodo do neke mere še vedno tavali v temi.

O McLarnovih možnostih za ta vikend je Alonso dejal: “To je vprašanje tudi za nas. Po Avstriji nismo prepričani o potencialu našega dirkalnika. Nov aerodinamični paket deluje bolj konkurenčne, a ne vemo, koliko. Najprej bo zanimivo videti, če bomo končali dirko, in potem, kakšne možnosti za tekmovanje bomo imeli. Trenutno ne vemo, ali smo dvanajsti, sedemnajsti ali osmi, zato ta odgovor potrebujemo tekom britanskega dirkaškega vikenda.

Poudaril je tudi, da bo ključen cilj njihova zanesljivost in ne uspešnost, čeprav jim je na testiranjih v Avstriji uspelo odpeljati ogromno dobrih kilometrov.

“Na testiranjih je lažje najti zanesljivost, ker se lahko v primeru težav ustaviš, stvari popraviš in nadaljuješ, na dirki pa se ustaviš in končaš. Če torej rečemo, da smo naredili sto kilometrov, to še ne pomeni, da smo rešili vse probleme. To je vseskozi trajajoče delo. Smo pa našli nekatere rešitve za področje uspešnosti in zanesljivost, ki so zelo uporabne. Sedaj potrebujemo samo čim več krogov, še posebej z novo aerodinamično opremo. V dirkalnik smo namestili star motor, da se izognemo kazni, zato lahko to omeji število krogov, ki jih bomo opravili na prostih treningih, ampak za maksimiranje uspešnosti potrebujemo samo kvalitetne kroge. Potem bomo videli, kje smo,” je zaključil svetovni prvak iz let 2005 in 2006.

0 0 glasovi
Oceni komentar