Alonso kot slab testni dirkač kriv za neuspeh Ferrarija

Avtor prispevka: , objavljeno 30. januarja 2015 .

Legendarni oblikovalec dirkalnikov, Mauro Forghieri, ključni član moštva Ferrari med leti 1960 in 1980, je za težave italijanske ekipe pokazal na Fernanda Alonsa. Ta je ob uspehih Renaulta, ko je osvojil svoja edina dva naslova svetovnega prvaka, zaslovel kot odličen razvijalec dirkalnikov, toda Forghieri trdi, da Španec ne more trditi, da je za njegov neuspešen lov na nove naslove prvaka krivo moštvo Ferrari.

“Če ima dirkalnik tri ali štiri sezone enake težave, to pomeni, da ga ne razvijaš v pravi smeri in za to je kriv dirkač,” je bil jasen Italijan v pogovoru za diariodelweb.it.

Alonso, ki je po mnenju nekaterih danes najboljši dirkač v formuli ena, se je letos vrnil v moštvo McLaren, katero je leta 2007 zapustil po le eni sezoni in s povsem skrhanimi odnosi.

“Alonso je dober dirkač, toda slab testni dirkač. Vsako sezono je po prvih kilometrih z dirkalnikom dejal, da je z dirkalnikom vse v najlepšem redu, potem pa se je po nekaj mesecih začel pritoževati,” je nadaljeval Forghieri. “Pravi prvak zna voditi ekipo,” je še dodal in pojasnil, da se Alonso ravno zaradi nezmožnosti vodenja moštva, ne more primerjati z najboljšim dirkačem Ferrarija v zgodovini. “Ferrarijeva težava zadnjih nekaj sezon je, da v svojih vrstah niso imeli še enega (Michaela) Schumacherja.”

51 Comments
najstarejši
najnovejši z največ glasovi
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje