Alonso: Kimija je odneslo še pred najimin trkom

Avtor prispevka: , objavljeno 21. junija 2015 .

Fernando Alonso je opisal nesrečo med njim in Kimijem Raikkonenom, kjer je poudaril, da je Finca odneslo, oziroma, da je Finec izgubil tla pod nogami še preden sta trčila. Raikkonen je torej izgubil nadzor nad njegovim Ferrarijem, zaradi česar je takoj za tem prišlo tudi to trčenja z Alonsom, saj se ta niti ni imel nikamor za umakniti.

Na televizijskih ekranih sicer nismo videli zadka Kimijevega dirkalnika, a Alonso pravi takole: “Čez celoten drugi zavoj ga je močno odnašalo. Menim, da je bilo veliko razlike med mehkimi in super mehkimi pnevmatikami. Vozil je levo, desno, levo deno in tako dalje. Bil sem na njegovi levi in ko je izgubil nadzor, je zapeljal povsem vame, sam pa nisem imel več prostora. Da nekoga tako odnaša v četrti ali peti prestavi je zelo čudno, a žal se je to tokrat zogidlo njemu, sam pa sem bil pač na napačnem mestu.”

Fernando je pokazal tudi nekaj sočutja do tekmeca, saj kot sam pravi, ga je močno skrbelo za Kimija, ko je videl kje sta končala: “Ko sem videl Ferrarija pod mano, me je zelo zaskrbelo. Sprva nisem vedel kje je, nato pa me je skoraj zagrabila panika. Iz dirkalnika sem skočil kakor hitro sem mogel, da bi videl ali je z njim vse vredu, no k sreči se je vse dobro izšlo.”