Alonso je demotiviral celotno ekipo

Avtor prispevka: , objavljeno 17. februarja 2016 .

Luca di Montezemolo je izdal, da se je Fernando Alonso pred odhodom iz italijanskega moštva prepričal, da s Ferrarijem ne bo nikoli postal svetovni prvak.

Španec je pred sezono 2015 prestopil k McLarnu, kjer pa je doživel eno svojih najtežjih sezon v karieri, hkrati pa je bila to najslabša sezona moštva po letu 1980. Prav nasprotno pa je šlo Ferrariju in Alonsovi zamenjavi, Sebastianu Vettlu, ki je z rdečim dirkalnikom kar trikrat zmagal, potem ko je moštvo iz Maranella v sezoni 2014 ostalo brez ene same zmage.

Po Vettlovih predstavah so se porodila vprašanja, ali se je Alonso morda odločil narobe, ko je po petih letih v Ferrariju ekipo zapustil.

Nekdanji predsednik Ferrarija, di Montezemolo je dejal, da je Španec izgubil vse upanje, da lahko Ferrari izdela dirkalnik, s katerim bo lahko zmagoval.

“Dobil sem občutek, da si je Fernando v glavo vcepil, da s Ferrarijem ne more zmagati, Verjel je, da bi v dirkalniku Mercedesa lahko zmagoval z eno roko, in takšna miselnost je negativno vplivala na vse okrog njega,” je dejal di Montezemolo, ki pa kljub temu meni, da je Alonso ob nedeljah še vedno najboljši dirkač na svetu.

Zaradi pomanjkanja Alonsove motivacije pa je sodelovanje z Vettlom bila edina logična izbira, katero je šest let prej predlagal Michael Schumacher.

“Verjamem da je Alonso še danes najboljši dirkač na svetu, še posebej ob nedeljah. Morda ne na kvalifikacijah, kjer mislim, da sta Lewis Hamilton in Vettel hitrejša, toda na dirkah je neverjeten, pravi stroj,” pravi di Montezemolo in dodaja: “Toda potrebovali smo motivacijo in zaradi tega smo pomislili tudi na prihodnost. Spomnim se, da sem Michaela pregovarjal, da bi spet dirkal za nas, ko se je leta 2009 poškodoval Felipe Massa. A Michael mi je dejal, da potrebujemo nekoga, ki ima pred sabo še dolgo kariero, da potrebujemo Vettla.”

Foto: Ferrari

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish