Alonso: Hamilton ne bo kaznovan, ker ni Španec

Avtor prispevka: , objavljeno 4. maja 2024 .

Razočarani Fernando Alonso je prepričan, da Lewis Hamilton ne bo kaznovan za incident v prvem ovinku sprint dirke v Miamiju, kjer je botroval trčenju štirih dirkačev.

Hamilton je z agresivnim manevrom zapeljal v prazen prostor na notranji strani prvega ovinka, kjer sta nato trčila z Alonsom, Španca pa je sunek potisnil še v moštvenega kolega Lanca Strolla, ta pa je zadel Landa Norrisa, ki je moral dirko predčasno končati.

Alonso je iz incidenta odpeljal s počeno gumo, katero je sicer v boksih zamenjal, a padel v začelje in dirko končal na sedemnajstem mestu, mesto za Hamiltonom, ki je bil na cilju dirke osmi, a je bil kaznovan z 20-sekundno kaznijo zaradi prehitre vožnje skozi bokse.

Španec je bil na sprint dirki na Kitajskem kaznovan za trk s Carlosom Sainzem, česar še vedno ne razume, a je v pogovoru za španski DAZN izrazil dvom, da bodo Hamiltona doletele sankcije. “Bomo videli, kako se bodo odločili. Mislim, da ne bo kazni, saj ni Španec. Vendar mislim, da je kar nekaj dirkačem uničil dirko, še posebej Norrisu, ki je imel hiter dirkalnik in je moral zaradi incidenta odstopiti.”

Dvakratni svetovni prvak je dejal, da glede na to, za kakšne incidente je bil kaznovan na zadnjih nekaj dirkah, ni želel preveč tvegati s prehitevanji. “Danes nisem dobil nobene kazni, a sem ponavadi vedno kaznovan. Danes sem vozil za Oconom in lahko bi tvegal prehitevanje, toda raje nisem tvegal, da bi bil kaznovan. Poskušal sem le pripeljati do cilja 19 krogov dolge dirke, ter se nato z ekipo posvetovati o spremembah.”

Dirkač Aston Martina je sprint dirko izkoristil za kratka testiranja, na katerih so z ekipo poskušali razumeti obnašanje gum, kar jim bo koristilo na nedeljski dirki. “Sprint dirka nas ni več zanimala. Preverjali smo degradacijo in možnosti za jutri. Za nas je bil to še en prosti trening ne pa dirka. Jutri nas čaka 57 krogov dolga dirka, še prej pa nas čakajo kvalifikacije. Zdaj, ko je konec sprinta, se odpre Parc Ferme tako da bomo poskušali izboljšati dirkalnik.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj

Naroči se
Pošlji obvestilo
0 Comments
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje