Alonso: Hamilton ima slabosti, ki se zdaj kažejo

Avtor prispevka: , objavljeno 31. marca 2023 .

Fernando Alonso je dejal, da je Lewis Hamilton ves čas imel določene slabosti, katerih pa nismo videli, dokler je sedel v dominantnem dirkalniku. O Britancu je dejal tudi, da se očitno stara, saj ima kratek spomin.

Alonso je obe letošnji dirki končal na stopničkah, Hamilton pa že več kot 480 dni ni okusil zmage, kar je najdaljše obdobje brez uspeha v njegovi karieri. Na vprašanja novinarjev glede Hamiltona je Alonso odvrnil, da ima nekdanji moštveni kolega slabosti, katere se vidijo zdaj, ko nima najboljšega dirkalnika. “Ko vozi normalen dirkalnik, lahko vidite, da ima slabosti,” je dejal 41-letni Alonso. “Prej je vozil daleč pred vsemi oziroma skupaj z moštvenim kolegom. Toda poglejte, drži rekord največ osvojenih pole positionov, letos pa ga je obakrat na kvalifikacijah premagal moštveni kolega. Ni nenadoma pozabil, kako voziti. To priča dejstvu, kako velik dejavnik je dirkalnik. Če hočeš postati svetovni prvak, potrebuješ takšen dominanten dirkalnik, kot ga je imel Lewis.”

Dirkač Aston Martina pa se tudi ne strinja s Hamiltonovimi izjavami glede Red Bullovega dirkalnika. Sedemkratni svetovni prvak je namreč dejal, da še nikoli ni videl tako hitrega dirkalnika. “S tem se nikakor ne strinjam. Prejšnji teden sem dirko končal 20 sekund za Perezom in Maxom. Lewis in Nico Rosberg pa sta v sezonah 2014 in 2015 zmagovala z minuto prednosti in to kljub temu, da so po nekaj hitrih krogih zmanjšali moč motorja. Lewis ima kratek spomin, očitno se stara.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj