ALONSO: HAMILTON dolguje MERCEDESU več kot obratno

Avtor prispevka: , objavljeno 21. decembra 2020 .

Lewis Hamilton in Fernando Alonso si nista tuja. V svoji debitantski sezoni se je Hamilton priključil ekipi McLaren in postal moštveni kolega Španca. Oba sta uprizorila interni dvoboj za prevlado, ki se je končal s tem, da je Alonso po samo eni sezoni zapustil ekipo iz Wokinga.

Tudi pozneje sta se srečevala na stezi in Španec pozna lastnosti Hamiltona, prav tako pa pozna tudi, kako deluje Formula 1. “Hamilton dolguje Mercedesu več kot pa Mercedes dolguje Hamiltonu. V Formuli 1 ni prevlade, če nimaš zmagovitega dirkalnika. Če osvojiš serijo naslovov, to pomeni, da ima ekipa veliko tehnično superiornost,” tako Alonso v intervjuju za Corriere Della Sera. Rutiner dodaja, da se to ni zgodilo le s Hamiltonom, temveč tudi z drugimi dirkači, vključno nekaterimi, ki jih dobro pozna.

Alonso trdi, da je Hamilton veliko več dolžan Mercedesu za svoje uspehe, kot Mercedes njemu za ekipne. Španec pravi, da serijsko naslovov ne moreš osvajati, če nimaš dominantnega dirkalnika.

Zgodilo se je Hamiltonu. Prav tako Sebastianu Vettlu, ko je dirkal za Red Bull, pozneje tega ni mogel ponoviti. In enako se je zgodilo tudi meni z Renaultom v letih 2005 in 2006,” pove Alonso, ki še doda, da ne misli, da se lahko njegova ekipa Alpine Racing v prihodnjem letu borila za naslov. Toda ekipo želi popeljati na naslednji nivo. “Renault je letos osvojil tri stopničke. Želim izboljšati to številko, za eno leto. Potem pa veliko več,” še doda dvakratni svetovni prvak.  

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish