Alonso: Halo je opravil svojo nalogo

Avtor prispevka: , objavljeno 26. avgusta 2018 .
Fernando Alonso je v prvem intervjuju po dirki, ki jo je zaradi nesreče končal že v prvem zavoju dejal, da ne more verjeti kako je lahko bil Nico Hulkenberg tako zamudil na zaviranju. Nico Hulkenberg je zaradi poznega zaviranja trčil v Fernanda Alonsa, ta pa je nato poletel preko Charlesa Leclerca. Nesreča je zelo spominjala na leto 2012, ko je zelo podobno nesrečo povzročil Romain Grosjean, ki je zaradi tega dobil tudi kazen prepovedi nastopa na naslednji dirki. Tudi takrat je bil Španec udeležen v nesreči.
“Spet je nekdo prepozno zaviral. Nazadnje je Romain dobil prepoved nastopa na dirki, kako se bodo komisarji odločili tokrat pa bomo videli. Zelo težko razumem kako lahko nekdo tako zelo zamudi na točki zaviranja.”
Po nesreči je bilo zelo lepo vidno, da je Alonso s svojim dirkalnikom zadel v zaščitni lok – halo. Španec je po dirki priznal pomembnost le tega.
“Pozitivno je to, da smo vsi trije dirkači vredu, tudi Charles. Poletel sem preko njegovega dirkalnika in halo je bila zelo pametna stvar, da smo jo imeli. Po pregledu posnetka sem videl, da mu je prav halo pomagal, tudi zase sem bil vesel, da ga imam. Ni nam treba več pojasnevati, da je to zelo koristna zadeva.”
Alonso in Hulkenberg sta bila po dirki zaradi nesreče pozvana h komisarjem dirke.