Alonso: Do 2021 me ne bo več v F1

Avtor prispevka: , objavljeno 23. julija 2018 .

Fernando Alonso je v pogovoru okrog prihoda novih 18-palčnih gum hote ali nehote razkril del načrtov za prihodnost. Njegovo trenutno moštvo McLaren se, vsaj za zdaj, še ne bori za najvišja mesta, zato so vse glasnejše govorice, da se bo Španec kmalu preselil v IndyCar, potem ko je na letošnji dirki 24 ur Le Mansa s Toyoto slavil zmago najtežje vzdržljivostne dirke na svetu.

Tokrat pa je izdal namig, da bo do leta 2021, ko bodo dirkalniki vozili na 18-palčnih kolesih, že zapustil Formulo ena. “To zame ni nič posebnega, saj v 2021 ne bom več tukaj,” je dejal dvakratni svetovni prvak, ki je vendarle dejal, da gre za nepotrebno spremembo. “Mislim, da bi bilo precej bolj pomembno, če bi nekaj ukrenili s težavami, kakršne smo imeli v soboto zjutraj,” je dejal, pri čemer je ciljal na deževni tretji prosti trening, kjer dirkači praktično niso vozili. “Na tribunah je sedelo 50.000 ljudi, milijoni so čakali pred TV zasloni in na stezi se ni dogajalo nič, saj nismo imeli dodatnih dežnih gum, ki bi jih lahko uporabili.”

Dirkači letos za vsak dirkaški konec tedna dobijo štiri komplete gum za rahel dež, ter tri komplete za močan dež. “S toliko gumami moramo odpeljati poleg treninga odpeljati še kvalifikacije in dirko in v primeru dežja moramo varčevati z gumami, zato je treba pred uvedbo novih pravil razmisliti o drugih stvareh,” je še dodal.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish