Alonso: Dirka Formule 2 je bila vrhunec sobote

Avtor prispevka: , objavljeno 30. septembra 2018 .
Fernando Alonso je dejal, da je bila dirka Formule 2 najbolj zabaven del dirkaškega dneva za gledalce. Kvalifikacije Formule 1 so bile po njegovem pravi dolgčas. Španec je že pred začetkom kvalifikcij vedel, da bo dirko začel iz ozadja po menjavi številnih komponent pogonskega sklopa. V prvem delu kvalifikacij nastopil samo zato, da je postavil čas v pravilu 107%. Drugi del kvalifikacij je tako minil precej mirno, saj oba dirkača Red Bulla in Pierre Gasly zaradi številnih kazni niso nastopili.
Prav tako pa nista v drugem delu nastopila oba dirkača Renaulta, ki bosta tako dirko začela z enajstega in dvanajstega mesta, ob tem pa bosta imela prosto izbiro pnevmatik. Alosno je po kvalifikacijah dejal:
“Za nas je to vredu, naredili smo kar je za nas najbolj optimalno. Za nabijače zagotovo ni dobro, da so gledali tako nezanimiva prvi in drugi del kvalifikacij. So pa vsaj uživali med dirko Formule 2, to je bil najbolj zanimiv dogodek v soboto na dirkališču.”
Nico Hulkenberg, ki bo dirko začel kot dvanajsti je dejal, da je bilo to, da v drugem delu ne nastopijo del taktike proti svojim konkurentom, ki so se uvrstili v zadnji del kvalifikacij.
“Bilo je zelo dolgočasno. Tega običajno ne počnemo. Včasih moraš poizkusiti tudi s takšno taktiko, da bo rezultat na dirki boljši.”
Nezanimivost kvalifikacij so kritizirali tudi ostali dirkači, med njimi še posebej Daniel Ricciardo.
“Vse skupaj je bilo zelo dolgočasno. Toda že zjutraj sem vedel, da na kvalifikacijah ne bom veliko vozil.”
Za nekaj vzenmirjenja je ob koncu drugega dela poskrbel Lewis Hamilton, ki je sprva svoj čas postavil na ultrasoft pnevmatikah, ob koncu pa odpeljal še krog na hypersoft, ki pa ga je tik pred ciljno črto prekinil.
SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish