Alonso cilja na prvo vrsto

Avtor prispevka: , objavljeno 22. marca 2013 .

 

Fernando Alonso je prepričan, da na kvalifikacijah za VN Malezije lahko poseže po prvih dveh mestih. Španec pravi, da dirkalnik F138 ustreza stezi v Sepangu, pa naj bo ta suha ali mokra. Dirkač Ferrarija je povedal, da ga je mala napaka pri nastavitvah ustavila pri še boljšem krogu, toda ostaja prepričan, da se v kvalifikacijah lahko bori za najvišja mesta.

“Dirkalnik je danes deloval dobro v vseh pogojih, kar je zelo dobra novica za nas. Ta steza je bolj merodanja, kot tista v Avstraliji, zato je bilo pomembno da danes ugotovimo, če je pozitiven vtis z zimskih testiranj pristen ali pa zgolj iluzija. V svojem krogu na srednje trdih gumah nisem imel pravega ravnotežja, sicer bi lahko čas še popravil, tako kot sem ga na trdih gumah.”

Alonso je pojasnil, da bo ključnega pomena najti pravo razmerje med nastavitvami za kvalifikacije in dirko, saj je degradacija gum tudi tukaj velika težava. “Na dirki bomo najbrž videli več postankov, zato bo morda v prednosti tisti dirkalnik, ki bo deloval bolje na dirki, kot na kvalifikacijah. Toda vseeno bomo jutri poskušali poseči po enemu izmed mest v prvi vrsti, saj je, kot ponavadi, ključ do uspešne dirke dober štart, dobra taktika in postanki.”