Alonso brez izpadov naredil vtis na Alpine

Avtor prispevka: , objavljeno 1. julija 2021 .

Športni šef moštva Alpine, Alan Permane je pohvalil Fernanda Alonsa, ki se po vrnitvi v Formulo 1 kljub težavnemu začetku sezone ni zatekel k svojim starim navadam.

Španec se je po dveh sezonah premora letos vrnil v prvenstvo Formule 1 in še tretjič sedel v dirkalnik, ki so ga zanj pripravili v Enstonu. Dvakratni svetovni prvak je na prvih petih dirkah le dvakrat osvojil točke, imel pa je tudi težave z doseganjem rezultatov moštvenega kolega Estebana Ocona.

Fernando Alonso je na vodstvo moštva Alpine naredil veliko vtis, ko niti enkrat ni kritiziral dirkalnika ali ekipe, kljub težavam na prvih dirkah sezone.

Toda Alonso je na zadnjih treh dirkah popravil formo in osvojil točke, v Bakuju pa celo dosegel šesto mesto, kar je njegova najboljša uvrstitev po Avstraliji 2018. Veteran Formule ena je ob vrnitvi dejal, da se zaveda, da se bo moral znova privaditi na dogajanje v paddocku in čeprav je bil v preteklosti znan po tem, da je bil javno kritičen do ekip, za katere je dirkal, je tokrat krivdo za slab začetek prevzel nase.

“Ni nikakršne čarobne rešitve, da takoj postaneš hiter,” je o Alonsovi vrnitvi pojasnil Permane. “Gre za veliko trdega dela in Fernando enostavno gara, tako kot je garal pred začetkom sezone. Začetek sezone je bil slab, to je gotovo, imeli smo nekaj težav, toda namesto, da bi prišlo do izpadov, ali kaj podobnega, je pogledal vase. Niti enkrat ni za neuspeh krivil dirkalnika ali moštva. Dejal je, da je kriv sam, da se mora izboljšati. To je povedal tudi novinarjem.”

Permane je pohvalil tudi Alonsovo javno sporočilo ob koncu kvalifikacij, ko je dejal, da je ne glede na doseženo mesto užival, za kar meni, da je vsem članom moštva prineslo veliko pozitivne energije in spodbude.

https://twitter.com/AlpineF1Team/status/1408844068243771392
SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish