Alonso bo izpustil prvo dirko

Avtor prispevka: , objavljeno 3. marca 2015 .

Iz McLarna so sporočili, da Fernando Alonso ne bo nastopil na dirki za VN Avstralije. Španec je na testiranjih v Barceloni trčil v betonski zid pri čemer je, vsaj uradno, utrpel pretres možganov zaradi česar je štiri dni preživel v bolnišnici.

Medtem ko so zdravniki zadovoljni z napredkom po nesreči, so dvakratnemu prvaku nastop preventivno odsvetovali, saj bi v morebitni nesreči med dirkaškim vikendom lahko utrpel še en pretres, ki bi lahko povzročil še hujše posledice.

Namesto Alonsa, ki je po neuradnih podatkih takoj po nesreči mislil, da še vedno dirka za Ferrari, bo na dirki nastopil Kevin Magnussen, ki je za McLaren dirkal že lani.

Medtem pa se ugibanja o vzrokih za nesrečo nadaljujejo, kljub uradni izjavi McLarna, da jo je povzročil sunek vetra. Fabrizio Barbazza, nekdanji dirkač formule ena, naj bi imel podatke, da je na Alonsovem dirkalniku prišlo do okvare Hondinega sistema za obnovo energije – MGU. Okvara naj bi povzročila elektrošok, ki je pri dirkaču povzročil začasno slepoto. Te govorice podpira oziroma podžiga dejstvo, da je McLaren potrdil okvaro sistema in da so namesto Hondinega od Alonsove nesreče naprej uporabljali svojega.

Foto: McLaren