Allison: Ferrari pripravljen za vrh

Avtor prispevka: , objavljeno 19. novembra 2013 .

James Allison je prepričan, da so spremembe pri Ferrariju postavile temelje za uspešen pohod moštva iz Maranella na sam vrh formule ena.

“Zelo sem srečen, da sem k Ferrariju prispel na tej točki, ko je Pat Fry naredil kar nekaj sprememb s končnim ciljem osvojitve naslovov svetovnih prvakov,” je povedal Allison pri čemer je v mislih imel kadrovske spremembe, kakor tudi tehnološke, med katerimi je največja nadgrajen vetrovnik.

Nekdanji tehnični direktor Lotusa prihodnjo sezono pričakuje spremenjeno hierarhijo med ekipami. Za to naj bi poskrbele velike spremembe pravil, zaradi katerih pa gola hitrost dirkalnika ne bo tako odločilna, kot njegova zanesljivost.

“Pri takšni spremembi pravil upravičeno pričakujemo spremembo razmerij moči med ekipami. Prvo polovico sezone pa bo najverjetneje krojila zanesljivost dirkalnikov. Spremembe pravil, ki v veljavo stopajo prihodnjo sezono, so zelo velike že v smislu same konfiguracije dirkalnika, obenem pa bodo dale velik pomen tehnični zanesljivosti,” je še dodal.