Aljoša Novak z zmago zablestel na italijanskem makadamu

Avtor prispevka: , objavljeno 29. februarja 2016 .

Aljoša Novak in njegov sovoznik Matej Čar sta z Mitsubishi Lancerjem EVO9 v Italiji odlično začela letošnjo sezono. Na reliju Ronde Valtiberina sta zmagala v svojem razredu N4 in bila skupno peta najhitrejša.

Slovenska posadka pred prvim nastopom v letošnji sezoni ni imela velikih rezultatskih pričakovanj, saj sta se na makadam v italijanski Toskani podala predvsem zaradi brušenja zimske rje in priprave na prihodnje nastope. Toda kljub težkim razmeram sta italijanski reli odpeljala odlično in po štirih odpeljanih hitrostnih preizkušnjah v skupni dolžini 56 kilometrov, prehitela več zmogljivejših dirkalnikov in zasedla skupno peto mesto. Ob tem sta prepričljivo zmagala v svojem razredu N4.

“Za menoj je ena lepših, a tudi zelo zahtevnih dirk,” je nastop sklenil Aljoša, ki je vozil najetega Mitsubishija iz delavnice državnega prvaka v reliju Darka Peljhana.

“Prvi del hitrostne preizkušnje je bil hiter, potekal je po lepi in široki makadamski cesti, druga polovica pa je bila popolno nasprotje. Tam smo komaj prišli do tretje prestave. Ker je bilo vreme slabo, je bila zaradi dežja in blata tam tudi cesta v precej slabšem stanju. Z vožnjo sem seveda zelo zadovoljen, enako z rezultatom. Na prvi HP sem sicer dohitel počasnejšega tekmeca, na tretji pa mi je odpovedal zadnji diferencial. Morda sem izgubil pol minute časa, a to na končni rezultat ni vplivalo. Vsekakor je ta nastop dober obet za nadaljevanje sezone.”