Aljoša Novak pripravljen na lov za zmago

Avtor prispevka: , objavljeno 6. junija 2016 .

Aljoši Novaku in Mateju Čaru je za prvo zmago v skupni razvrstitvi slovenskega državnega prvenstva v Ajdovščini zmanjkalo le 2,1 sekunde. Aljoša reli ocenili za dirko kariere in napovedal, da bo prvo zmago ponovno lovil že na naslednjem reliju.

Po nesreči na uvodnem reliju slovenskega državnega prvenstva v Velenju sta Aljoša Novak in Matej Čar (mitsubishi lancer EVO9) z relijem Vipavska dolina začela nekoliko previdneje, a že na tretji hitrostni preizkušnji sta postavila najboljši čas in napovedala boj za sam vrh. V nadaljevanju je Aljoša dobil še dve hitrostni preizkušnji in po osmi od desetih hitrostnih preizkušenj celo prevzel vodstvo v skupni razvrstitvi. Odločalo je zadnjih slabih devet kilometrov v Velikih Žabljah, kjer pa je Aljoša vendarle zdrsnil na končno drugo mesto in v cilju iskreno čestital zmagovalcu Aleksu Humarju. Njun obračun za vsako razpoložljivo sekundo na drsečih ovinkih v okolici Ajdovščine in Vipave je bil predvsem odlična reklama za reli in najboljša popotnica za nadaljevanje sezone.

“Čestitke Humarju, ki je moral na koncu res peljati odlično. Dal sem resnično vse od sebe, niti sekunde rezerve nisem imel več. To je bila najbrž najboljša dirka moje kariere. Najpomembneje je, da je dirkalnik cel in da sem s tako dobro vožnjo ujel tudi dober ritem dirkanja na asfaltu. Zdaj upam, da bo naslednjič zmaga moja,” je po reliju povedal Aljoša.
Slovensko državno prvenstvo v reliju se julija nadaljuje v Železnikih.