Ališičev “ulala” bi bil dobrodošel!

Avtor prispevka: , objavljeno 15. marca 2015 .

Za nami je prva dirka letošnje sezone, ki je, če niste navijač Lewisa Hamiltona ali pogojno tudi Nica Rosberga, postregla z dozo dolgočasja, zaradi katerega je marsikdo pred TV ekranom podaljšal nedeljski spanec ali pa se je ob občutku razočaranja po nekaj mesečnem vnetem pričakovanju vrnitve formule ena, odpravil na jutranji sprehod.

Mercedes je postal še močnejši, le razmerje moči za njimi se je nekoliko spremenilo, a kljub temu bi bilo na momente verjetno bolj razburljivo gledati kakšno partijo šaha.

Če že FIA in Bernie Ecclestone nista sposobna postreči z zanimivo formulo dirkanja, pa so bili slovenski gledalci tokrat prikrajšani še za naključni prepoznavni “ULALA” Mirana Ališiča, ki bi tiste zaspance vrgel pokonci, pa čeprav se na stezi ne bi dogajalo nič prav posebnega.

Morda dirke niso nič manj zanimive kot lani, le dolgočasni, monotoni komentarji Nika Miheliča in Leona Andrejke niso poskrbeli, da bi bili pozornejši na naprimer trčenje v prvem krogu, ob katerem bi Miran znal dvigniti adrenalin gledalca, da bi bil občutek podoben kot če bi trčenje gledali ob stezi.

Miranu je, potem ko je formulo ena pripeljal na nacionalko, prekipelo ob mačehovskem odnosu RTV-ja do motošporta. Na svojem blogu je pred dnevi zapisal: “RTVSLO že dolgo vodijo nekompetentni in nesposobni ljudje, ki se jim o moderni medijski podobi uspešnega javnega medija še sanja ne, moje nepričakovano in nenadno slovo od mikrofona in kamer na RTVSLO pa je logična posledica popolne odsotnosti občutka za svoje gledalce, poslušalce, pa tudi sodelavce in program, ki ga ima rada velika skupina gledalcev in poslušalcev.”

Morda je Miran kdaj pa kdaj spregledal kakšno prehitevanje, včasih je po nepotrebnem dramatiziral, toda priznam, formula ena preprosto ni ista brez občasnega Ališičevega vzklika. Prav zato smo na portalu svet-hitrosti.com začeli zbiranje podpisov podpore v peticiji, ki se imenuje “Hočemo Mirana!”.

Še predobro se zavedamo, da si gospoda na nacionalki ne bo belila glave ob protestu gledalcev, ki mimogrede vsak mesec preko naročnine skrbimo za njihovo plačo, čeprav vsaj jaz osebno, drugega kot dirk na RTV-ju ne spremljam.

Toda vsaj simbolično pokažimo, da Miran, uživa našo podporo!

Peticijo lahko podpišete na tej povezavi – http://www.pravapeticija.com/hoemo_mirana vaše misli in besede podpore pa lahko izrazite tudi na socialnih omrežjih z oznako #BringBackMiran (nekako v slogu Top Gearovskega spora med Clarksonom in BBCjem)