Ali Yamaha pogreša Lorenza?

Avtor prispevka: , objavljeno 28. decembra 2017 .

Jorge Lorenzo je z moštvom Yamaha odpeljal devet sezon, pred letošnjo sezono pa je tabor japonskega moštva zapustil in se preselil k Ducatiju. Njegovo mesto je prevzel Maverick Vinales, ki je pred tem navdušil na motociklu ekipe Suzuki, in čeprav je po testiranjih in prvih dveh dirkah kazalo, da je Yamaha močnejša, kot kdaj prej, so tako Vinalesa, kot njegovega moštvenega kolega Valentina Rossija, kmalu začele pestiti težave s pomanjkanjem oprijema zadnje gume.

Dirkača sta sezono zaključila na tretjem in petem mestu, to pa je bila za Yamaho najslabša sezona zadnjih desetih let, saj so doslej imeli vsaj enega dirkača naprvih dveh mestih v skupnem seštevku.

Porodilo se je vprašanje, če je padec forme morda posledica odhoda Lorenza, a šef moštva, Liv Jarvis trdi, da rezultati tudi s trikratnim svetovnim prvakom razreda MotoGP, ne bi bili kaj prida boljši.

“Ali pogrešamo Lorenza? Ne,” je odgovoril Jarvis. “Z njim smo dolgo sodelovali in skupaj osvojili tri naslove prvaka, zato imamo na Jorgeja lepe spomine, še vedno pa ga srečujemo v paddocku. Pogrešam ga nasocialnem nivoju, toda njegov odhod se v smislu njegovega doprinosa ekipi ne pozna. Mislim, da bi imeli iste težave tudi z Jorgejem.

Maverick je odpeljal zelo dobro sezono, katero je končal na tretjem mestu. Napredoval je, z boljšim motociklom pa bi bil morda lahko še boljši. Z Jorgejem smo dosegli nekaj čudovitega, toda zdaj smo na drugi poti, ki ni napačna.”

Rossi in Lorenzo, kot moštvena kolega, nista sodelovala v prijateljskem vzdušju, Rossi pa pravi, da gre pri padcu forme Yamahe po odhodu Španca le za naključje. “Tudi sam sem razmišljal o tem, toda mislim, da gre le za naključje,” je dejal Italijan. “Lani v Valenciji je Lorenzo po dirki preizkušal Ducatijev motocikel, jaz pa sem v torek vozil novo Yamaho in že takrat sem videl, da mi le ta ni ustrezala. Toda Vinales je bil hiter. Če bi tudi Jorge vozil naš motocikel bi se verjetno strinjal z mano. Mislim pa, da težav nismo imeli zaradi njegovega odhoda. Po moji oceni je težava v tem, da naj bi s tem motociklom rešili določene težave, katerih pa nismo,” je še dodal.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish