Ali VERSTAPPEN blokira PEREZA ker želi raje HÜLKENBERGA?

Avtor prispevka: , objavljeno 3. decembra 2020 .

Sergio Perez je bil poleg Romaina Grosjeana tragičen junak dirke VN Bahrajna. Na poti do stopničk, ga je tik pred koncem dirke izdal motor oziroma MGU-K enota. Še enkrat je Mehičan pred tem dokazal, kakšne kvalitete ima. Tudi bistveno hitrejšega Red Bulla Alexa Albona je brez težav držal za seboj. Za mnoge opazovalce popularni Checo letos vozi sezono svojega življenja.  

Kljub dvema izpuščenima dirkama v Silverstoneu zaradi koronavirusa in sedaj okvare motorja v Bahrajnu, je Mehičan s 100 točkami na petem mestu med dirkači. Samo dve manj od Daniela Ricciarda in 41 točk več od moštvenega kolega Lancea Strolla in ne nazadnje 15 točk več od Albona, dirkača, katerega bi lahko zamenjal v sezoni 2021. In to je tudi njegov cilj: Ali sedež Albona pri Red Bullu ali pa enoletni premor in spremljanje dirk pred televizijo. A na to bo moral počakati, kajti Red Bull se namerava odločiti šele po finalu letošnje sezone v Abu Dabiju.

Po navedbah nizozemskih medijev naj bi si Max Verstappen kot alternativo za Albona v ekipi Red Bull raje želel Nica Hülkenberga kot pa Sergia Pereza.

A tu je še seveda prvi dirkač ekipe Max Verstappen, ki naj bi si kot alternativo raje želel Nica Hülkenberga kot pa Sergia Pereza. Odgovarjajoča medijska poročila in glasovi ter govorice so bile v zadnjem času že večkrat na dnevnem redu, zlasti na Nizozemskem. Toda Perez temu ne namenja pozornosti. “Ne vem, ali je proti meni, toda na koncu želi Max tako kot vsak dirkač ob sebi imeti nekoga, ki lahko nanj vrši pritisk. In ne vidim, zakaj to ne bi mogel biti jaz,” še doda Mehičan.