Ali šampijonu nagaja šasija?

Avtor prispevka: , objavljeno 24. aprila 2014 .

Sebastian Vettel bo na naslednji dirki v Španiji vozil z novo šasijo, potem ko inženirjem moštva Red Bull ni uspelo najti jasnega odgovora na vprašanje, zakaj se aktualnemu prvaku gume obrabljajo bolj, kot njegovemu moštvenemu kolegu.

Šef ekipe Christian Horner je sprva težave pripisal nastavitvam dirkalnika, toda Helmut Marko, svetovalec ekipe, je za nemški Bild dejal, da težava morda tiči v sami šasiji.

“Ne razumemo, zakaj se Vettlu gume obrabljajo bolj, kot Ricciardu. Zdaj pregledujemo šasijo in iščemo morebitne poškodbe. Takoj ko bo nova šasija na voljo, jo bo Sebastian dobil,” je potrdil Marko. To naj bi se zgodilo že na dirki v Španiji, toda če se bo izkazalo, da težava tudi z novo šasijo ni odpravljena, Marko ne dvomi, da bo Vettlu uspelo najti razlog in se vrniti na vrh. “Letos so dirkalniki tako kompleksni, da še inženirji sami ne razumejo vsega. Zato Seb še toliko težje dirkalnik prilagaja svojim potrebam. Toda Sebastian je perfekcionist. Tako dolgo bo delal, da mu bo uspelo,” je še dodal Marko.