Ali Mateschitz izgublja zanimanje?

Avtor prispevka: , objavljeno 16. marca 2015 .

Po tem, ko je šef ekipe Red Bull Christian Horner odkrito in upravičeno kritiziral pravila formule ena, sedaj v javnost prihajajo nova dejstva. Namreč lastnik ekipe Red Bull in tudi Toro Rosso, bi lahko zaradi pravil, ki jih imamo izgubil zanimanje za formulo ena. Namreč že drugo sezono zapored gledamo prevlado ekipe Mercedesa, pri Red Bullu pa kljub številnim strokovnjakom, na čelu z vrhunskim oblikovalcem Adrianom Neweyom ne morejo nič, saj motorno pravilo enostavno odtehta vsa ostala.

Helmut Marko tako pravi, da Mateschitz ne bo imel potrpljenja zaradi FIA: “Ko smo mi vodili, nismo bili tako daleč spredaj, kot je sedaj Mercedes in je FIA hitro našla rešitev za spremembo pravil. Sedaj pa, ko vodi Mercedes pa temu ni tako. Trenutni motorji niso prava izbira za formulo ena, takšnega mnenja bi bili tudi, če bi bil tako daleč spredaj Renault. Želimo si nižjih stroškov, razvoja in bolj odprte formule ena, kjer pravila ne bi ubijala.”

No ja, Red Bull se je formuli ena zavezal za še vsaj pet sezon, do leta 2020. Torej morebitni odhod vsaj za enkrat še ni pod vprašanjem, a leta tečejo hitro in kaj, če, če postane realnost?

Foto: Red Bull

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish