Ali je med RED BULLOM in PEREZOM vse jasno in dogovorjeno?

Avtor prispevka: , objavljeno 14. decembra 2020 .

Po včerajšnji dirki VN Abu Dabija je bil s predstavo Alexa Albona zadovoljen celo vedno kritičen Helmut Marko. “To je bila ena izmed njegovih najboljših dirk.” Toda ali si je Tajec s to predstavo zagotovil sedež v prihodnjem letu, pa vsaj uradno še ni sprejeto.

V nedeljo zvečer je Ted Kravitz, novinar britanske televizije Sky v svojem poročilu navijače Pereza spravil v vznemirjenje in navdušenje, ko je izjavil, da naj bi Helmutu Marku in Christianu Hornerju uspelo prepričati Dietricha Mateschitza, da za sezono 2021 podpišejo s Sergiom Perezom. Albon pa naj bi prevzel vlogo testnega dirkača. Odločitev, tako Kravitz, bi lahko bila objavljena že danes ali pa do konca tega tedna. Helmut Marko je dejal le, da se bodo odločili še pred božičem. “Premislili bomo in potem sprejeli odločitev. Še enkrat moramo pogledati vse podatke, saj obstaja veliko stvari, ki si jih moramo ogledati.” In pred drugim dirkačem Red Bulla bodo po vsej verjetnosti v sredo kot novega drkača ekipe AlphaTauri predstavili mladega Yukija Tsunodo.

Sodeč po navedbah britanske televizije Sky, dirka VN Abu Dabija verjetni ni bila zadnja za Sergia Pereza.

Če bo odločitev zares padla v korist Pereza, bi lahko njegova zmaga na VN Sakhirja igrala ključno vlogo. Tam naj bi prišlo tudi do prvih stikov med Red Bullom in Perezom, ki je bil na drugi dirki Bahrajna viden v pogovoru z Markom. Po svoji zmagi pa je Hornerja povabil v hotelu na kozarec tekile. Še v Bahrajnu je Mehičan z nasmehom dodal, da še vedno išče službo. “Imeli smo dirkače kot je Ocon, ki so bili eno leto brez sedeža. Tako je na žalost v Formuli 1. Zna biti hudo, ker na štartu niso vedno najboljši dirkači.Perez ima za sezono 2021 tudi plan B in to je rezervni dirkač pri vrhunski ekipi. Ali gre tukaj za Mercedes? “Ne morem v detajlne, toda to je ena izmed možnosti. Po drugi strani pa ne mislim potovati na 23 dirk, brez da bi sodeloval na njih.”  

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish