Ali bi lahko MICK SCHUMACHER v ABU DABIJU nastopil namesto GROSJEANA?

Avtor prispevka: , objavljeno 3. decembra 2020 .

Toda mnogi se sprašujejo, ali bi lahko celo prišlo do velike senzacije in bi Mick namesto Romaina Grosjeana nastopil kar celoten dirkaški konec tedna?

Schumacher je na tiskovni konferenci danes poudarjal, da je pripravljen na debi v Formuli 1. “To je super, če te vidijo kot pripravljenega za to. Menim, da tudi sem. Imaš tri proste treninge, na katerih je dovolj časa za učenje. Bil bi to izziv, toda definitivno bi bolje spoznal dirkalnik, s čimer bi bil še boljše pripravljen za naslednje leto.

Mnogi se tačas sprašujejo in ugibajo, ali bi lahko Mick v primeru, da Grosjean tudi v Abu Dabiju ne bi mogel nastopiti, za Haas odpeljal kar celoten dirkaški konec tedna.

In kaj o tem pravi Günther Steiner, šef ekipe Haas? “Cilj je, da želi Romain nastopiti. Želi biti v Abu Dabiju,” poudarja Južni Tirolec. V ponedeljek sem bo znova oglasil pri Grosejanu in se pozanimal, kako mu gre. Poleg tega ima Haas dovolj pripravljenih dirkačev, to nedeljo bo kot zamenjava Francoza nastopil Pietro Fittipaldi. “Nikamor se nam ne mudi. Videli bomo, kako se bo Romain počutil.

Mick Schumacher je danes s posebnim dovoljenjem obiskal garažo ekipe Haas, kjer je pomeril sedež v dirkalniku VF-20, s katerim bo nastopil na prvem prostem treningu VN Abu Dabija.

Nekdanji dirkač Formule 1 Marc Surer pa meni, da bi bila ideja, da Schumacherja posadijo v dirkalnik že na dirki v Abu Dabiju, vse prej kot dobra. “Vstopiti nepripravljen v dirkalnik Formule 1, v dirkalnik, ki ga v principu ne pozna in ki ni posebno dober, bi bil za njega pravi šok. Verjamem, da je veliko bolje, če se bo lahko optimalno pripravil, odpeljal testiranja in potem šele v prihodnjem letu začel z nastopi.”      

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish