Alfa Romeo predstavila dirkalnik C41

Avtor prispevka: , objavljeno 22. februarja 2021 .

Pri ekipi Alfa Romeo Racing Orlen tudi v sezoni 2021 svoj dirkalnik poimenovali s črko C in zaporedno številko, kar je že dolgoletna praksa podjetja Sauber Motorsport pri poimenovanju svojih dirkalnikov.

Že pred dnevi je moštvo naznanilo podaljšanje pogodb z nekaterimi pokrovitelji, kot so korejski IT-gigant Acer, pa znamka piv Singha in ponudnik gostovanja v oblaku Zadara.

Tudi letos bo ekipa v prvenstvu Formule 1 nastopala z dvojcem Kimi Räikkönen in Antonio Giovinazzi in je s tem ob Mercedesu in Williamsu tretja ekipa, ki se je odločila za nadaljevanje v enaki sestavi kot leta 2020. Vsi v ekipi upajo, da se bodo odrezali bolje kot v lanski sezoni, v kateri so osvojili osem točk in bili osmi tudi v konstruktorskem seštevku.

C41 je rezultat zelo nenavadne situacije v Formuli 1, ker zaradi pravil ni bilo mogoče, da za letos naredimo povsem novi dirkalnik. Iz tega razloga smo za dirkalnik 2021 prevzeli veliko delov lanskega C39, z izjemo delov, ki morajo biti po pravilniku novi,” je povedal tehnični šef Jan Monchaux. Šef ekipe Frederic Vasseur pa je povedal: “Najpomembnejše za dirkalno moštvo je vedno, da se izboljša. Da si zastavi cilj. Verjamem, da se želimo izboljšati. Ekipa je motivirana in moramo iti korak za korakom, da se vrnemo nazaj na vrh sredine polja. Vemo, da je pot do tja dolga, vendar pa delamo na tem.

Oba stalna dirkača ekipe, Kimi Raikkonen in Antonio Giovinazzi upata, da bo letošnji C41 hitrejši v primerjavi s svojim lanskim predhodnikom C39.

Veteran Kimi Raikkonen je ob predstavitvi svojega novega delovnega orodja povedal: “Vedno je lepo videti novi dirkalnik. Nahajamo se še v področju negotovosti, kajti obstajajo določena pravila, kjer ne vemo, kako bodo učinkovala. Seveda upamo, da se bomo v primerjavi z lanskim letom izboljšali. Prvi vtis bomo dobili na testiranjih in na prvi dirki čez dober mesec dni, takrat bomo namreč videli, kje se nahajamo.”  Njegov moštveni kolega Antionio Giovinazzi pa je dodal: “Od treh let, kar sem v ekipi, je ta dirkalnik najlepši. Upam, da bo tudi najhitrejši. Veselim se prvega testa, ko bomo z dirkalnikom prvič zapeljali na stezo in upam, da bomo že od začetka dovolj hitri.”        

Galerija: Alfa Romeo C41

Članek je na voljo tudi na strani vmax.si

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish