Alfa Romeo podvojila vložek v Sauber

Avtor prispevka: , objavljeno 2. februarja 2019 .

Moštvo Sauber bo letos nastopalo pod imenom Alfa Romeo Racing, s čimer se slavno ime Sauber izginja iz prvenstva prvič po letu 1993. Lastniška in vodstvena struktura kljub temu ostaja enaka, toda za preimenovanje moštva bo le to prejelo zajeten kupček denarja, saj naj bi Alfa, v lastništvu koncerna Fiat, v ekipo prinesla dvakrat toliko denarja, kot lani, torej okrog 100 milijonov evrov, za povrhu tega pa bodo vse pogonske enote od Ferrarija dobili brezplačno.

Skupno naj bi se tako proračun povzdignil na okrog 250 milijonov evrov, skoraj toliko, kolikor je velik proračun moštev McLaren ter Renault.

Sauber je lani osvojil osmo mesto med konstruktorji, čeprav je bil viden velik napreden v primerjavi s predhodnima sezonama. “Gre za dolgotrajen postopek,” je dejal šef ekipe, Frederic Vasseur. “S Ferrarijem smo sklenili dober dogovor glede dobave pogonskih enot, nato se nam je pridružila še Alfa, s čimer smo postali precej bolj privlačni za sponzorje, pa tudi za dirkače.”

Vasseur je s tem najbrž namignil na podpis pogodbe s Kimijem Raikkonenom, prvakom sezone 2007, ki je v ekipo presenetljivo prestopil iz Ferrarija. “Kimi nam bo služil kot referenčna točka, tako da se bodo inženirji lažje osredotočili na dirkalnik,” je pojasnil. “Še vedno smo mlado moštvo, saj v ozadju tudi preurejamo podjetje, zato nam bo vodstvo takšnega dirkača zelo koristilo.”

Alfa Romeo se po besedah Francoza ne bo mogla primerjati s proračunom najboljših treh moštev, pričakuje pa, da bodo boljši od ostalih moštev. “Vse je zelo odprto. Iz mojega stališča bo naš boj potekal v drugem delu karavane in pričakujem, da bomo v samem vrhu tega dela.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish