Alfa Romeo ne izključuje slovesa od Ferrarija

Avtor prispevka: , objavljeno 19. decembra 2020 .

Smernice FIA-e v sezoni 2019 in zapovedane prilagoditve motorja v letošnji sezoni Formule 1, niso vplivale le na tovarniško moštvo Ferrarija, temveč tudi na oba partnerja, ekipi Alfa Romeo in Haas. Obe ekipi sta skupaj zbrali le enajst točk, v sezoni 2019 jih je samo Alfa Romeo imela 57.

Rezultati so nas šokirali,” je za švicarski časnik Blick povedal šef ekipe Frederic Vasseur. Na vprašanje, ali je Ferrarijev motor glavni razlog za padec, se Francoz ni branil: “Temu ne bi veliko ugovarjal,” pove in oceni, da so zaradi tega na krog izgubili med 0,3 in 0,4 sekunde. Seveda se tudi v Hinwilu ubadajo z mislimi, kako naj bi se nadaljevalo prihodnje leto. “Na Ferrari smo pogodbeno vezani do konca leta 2021. Zato moramo razmisliti, kajti naslednja pogodba se mora zaradi novih dirkalnikov skleniti za obdobje od leta 2022 do konca leta 2026,” pove Vasseur.

Frederic Vasseur
Frederic Vasseur, šef ekipe Alfa Romeo, je kot razlog za letošnjo slabo sezono s prstom pokazal na Ferrari in po koncu sezone 2021 ne izključuje menjave motornega partnerja.

In Francoz pri tem tudi ne izključuje, da bi si lahko ekipa po dvanajstih letih poiskali novega motornega partnerja. “To je kot v zakonski zvezi. Nihče ti ne more zagotoviti, da boš večno ostal z isto žensko,” doda Vasseur, ki želi s tem povedati, da dolgoročno partnerstvo s Ferrarijem ni zabetonirano. Že v preteklih tednih smo bili priča znakom, da bi se lahko Ferrari bolj osredotočal na Haas. Po načrtovanem nastopu Micka Schumacherja na prvem prostem treningu VN Eifla za Alfo Romeo, je bil svet Formule 1 prepričan, da se bo sin Michaela Schumacherja v sezoni 2021 znašel v ekipi iz Hinwila.

Toda letošnji prvak Formule 2 bo dirkal za ekipo Haas, kamor je Ferrari s Simoneom Resto poslal okrepitev v njihovo vodilno etažo. Alfa Romeo pa bo, kot je znano, tudi prihodnje leto dirkala s Kimijem Raikkonenom in Antoniom Giovinazzijem. Tačas Vasseur še poudarja, da v neki zvezi vedno obstajajo vzponi in padci. “Zato se moramo vprašati: Kaj je najboljše za nas? Do sedaj je bil Ferrari večinoma soliden partner.

Članek si lahko preberete tudi na vmax.si.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish