Alfa Romeo nazaj v F1! Sauber se poslavlja

Avtor prispevka: , objavljeno 1. februarja 2019 .

Že skoraj legendarnega moštva Sauber od letos ne bo več v Formuli 1, saj se je švicarsko moštvo zdaj tudi uradno preimenovalo v Alfa Romeo Racing.

Alfa je lani prvič po letu 1985 na posreden način vstopila nazaj v prvenstvo F1 in sicer kot glavni sponzor moštva Sauber. V ozadju se je ves čas odvijal načrt, da postane znamka, ki je sicer v lasti koncerna FIAT, tako kot tudi Ferrari, znova aktivna v prvenstvu.

Sauber se bo že v letošnji sezoni preimenoval in postal polnopravno tovarniško moštvo znamke, ki je osvojila konstruktorska naslova prvakov v prvih sezonah Formule ena, 1950 ter 1951.

Kljub temu pa ne gre za povsem tovarniško ekipo, saj bo struktura moštva, pa tudi lastništvo, ostalo nespremenjeno.

Na dirkalnikih, ki jih bosta letos vozila Kimi Raikkonen in Antonio Giovinazzi, bo viden značilni logotip Alfinih športnih vozil – zeleno štiri peresno deteljico.

“Po začetku sodelovanja z Alfo v letu 2018 je naše moštvo napredovalo tako na športnem, kot tudi komercialnem in tehničnem nivoju,” je ob uradni potrditvi povedal šef ekipe, Frederic Vasseur.

“To je močno motiviralo vse zaposlene, kar se je pokazalo tudi na naših rezultatih na stezi,” je nadaljeval. “Še naprej nameravamo moštvo razvijati na vseh področjih,” je še dodal.

Moštvo Sauber se je v F1 prvič pojavilo leta 1993, kasneje ga je sicer kupil BMW, toda priimek ustanovitelja, Petra Sauberja, je ostal del naziva, čeprav je šlo za tovarniško moštvo bavarskega proizvajalca avtomobilov.

Ekipa se je med dobitnike točk uvrstila v vsaki sezoni, razen 2014, v sezonah 2016 in 2017 pa so zašlu v krizo, iz katere so izhod našli z Vasseurjem kot šefom, ter tesnimi vezmi s Ferrarijem.

Zaradi še tesnejših vezi z ekipo iz Maranella pa bo Alfa Romeo letos zagotovo ena izmed ekip, ki bi lahko poskrbela za presenečenje.

 

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj