Alfa Romeo bo plačala za Raikkonenovo odpadlo kolo

Avtor prispevka: , objavljeno 5. julija 2020 .

Mednarodna avtomobilistična zveza FIA je po dirki za VN Avstrije moštvo Alfe Romeo kaznovalo s 5000 eur globe, ker je z dirkalnika Kimija Raikkonena med dirko odletelo prednje desno kolo.

Finec je med varnostnim avtomobilom v bokse zapeljal na menjavo gum, a je po nadaljevanju dirke z dirkalnika odletelo prednje desno kolo, zaradi česar je dirko znova prekinil varnostni avtomobil.

Komisarji so ugotovili, da je pri privijanju kolesa prišlo do napake, so pa moštvu priznali, da tega niso mogli vedeti, ko je dirkalnik odpeljal nazaj na stezo, kar so ugotovili s fotografij kolesa, ter osovine dirkalnika.

“Ne dirkač, ne člani moštva niso mogli videti, da je dirkalnik v nevarnem stanju, zato ga tudi niso ustavili,” je pisalo v uradni razlagi.

“Mislim, da nam je kazalo dobro kar se tiče gum, a smo ob ponovnem startu ostali brez kolesa. Ne vem, zakaj se je to zgodilo, a smo žal ostali brez točk, katere bi lahko osvojili,” je povedal Raikkonen.

Točke pa je osvojil njegov moštveni kolega Antonio Giovinazzi z devetim mestom. “Res sem vesel današnjega rezultata,” je povedal Italijan. “Po slabih kvalifikacijah so bile točke največ, kar smo lahko dosegli. Dirka ni bila lahka, saj smo na startu imeli nekaj težav, med dirko pa smo postali hitrejši. Seveda na takšni kaotični dirki potrebuješ nekaj sreče in danes smo bili pripravljeni izkoristiti priložnosti, ki so se nam pokazale. Deveto mesto je odličen začetek sezone. Vesel sem za vse člane moštva. Še vedno nas čaka veliko dela, toda to je šele prva dirka sezone in na voljo imamo še veliko časa. Veselim se dirke, ki bo že naslednji teden.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish