Alexander Albon se v 2022 vrača v F1 kot dirkač Williamsa

Avtor prispevka: , objavljeno 8. septembra 2021 .

Alexander Albon se vrača na štartno polje Formule 1 in sicer v ekipi Williams. Varovanec Red Bulla bo zamenjal Georgeja Russella, ki po koncu sezone odhaja v Mercedes.illiams je imel na izbiro veliko dirkačev, a se je na koncu odločil za Tajca. Tudi Nicholas Latifi, ki je drugo sezono v ekipi, bo kljub ugibanju, da bi lahko odšel, bo obdržal svoj sedež.

Albon je imel doslej izjemno kariero v motošportu. V mladih letih je bil sprejet v program Red Bulla, ko pa so njegovo mamo poslali v zapor, se je njegova forma na stezi poslabšala. Albon je bil kmalu izločen iz programa, vendar je na Tajskem našel podporo za nadaljevanje dirkaške kariere.

https://twitter.com/WilliamsRacing/status/1435575842747334663

Po tretjem mestu v Formuli 2, ga je nenadoma znova poklical Helmut Marko, ki ga je za sezono 2019 posadil v dirkalnik Toro Rossa, predhodne ekipe današnje AlphaTauri. Albon je dirkal v tej ekipi dobrih šest mesecev, po poletnem premoru pa je v prvi ekipi Red Bull zamenjal Pierra Gaslya. In ta poteza odgovornih se je pokazala za prehitro, in po letu in pol truda skupaj z Maxom Verstappnom je izgubil sedež.

Namesto da bi kot Gasly nazadoval v drugo ekipo AlphaTauri, se je moral Albon zadovoljiti z vlogo rezervnega dirkača Red Bulla in dirkanjem v seriji DTM, kjer je osvojil eno dirko. Za leto 2022 pa so se pri Red Bullu trudili, da mu ponovno najdejo stalni sedež v Formuli 1 in na koncu jim je uspelo z Williamsom, kjer bo, kot že rečeno, postal moštveni kolega Nicholasa Latifija.   

Prispevek je na voljo tudi na strani vmax.si

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj