Alex RINS: Pri SUZUKIJU želimo UBRANITI naslov

Avtor prispevka: , objavljeno 23. februarja 2021 .

Za razliko od konkurence voznikov ekipe Suzuki, Joana Mira in Alexa Rinsa, ni mogoče tako zelo pogosto srečevati na dirkališčih, kjer bi se pripravljala na testiranja v Katarju. Rinsa je mogoče videvati predvsem na motociklu za motokros in Superbike, tretjeuvrščeni lanskega prvenstva pa je tudi veliko smučal in se na novo sezono pripravljal v fitnesu.

Kljub temu Španec stopnjuje z intenzivnostjo priprav, saj se še kako dobro zaveda, da je naslov prvaka v lanski sezoni izgubil prav na začetku sezone, ko je na prvi dirki v Jerezu padel, si poškodoval ramo in zaradi tega na naslednjih dirkah ni mogel nastopiti stoodstotno pripravljen.

V lanski sezoni je na dveh dirkah vodil, a ju na koncu zaradi padca končal z ničlo.

Pravi, da se je iz lanske izkušnje naučil predvsem to, da je potrebno v sezono priti dobro fizično pripravljen in zdrav. V intervjuju za MotoGP.com je povedal še: “Imeli smo težave. Sam sem šele sredi sezone našel prave občutke in takrat je bilo že prepozno. Vesel sem Suzukijevega naslova, a želim si, da motocikel še dodatno izboljšamo.”

To seveda ne bo ravno enostavno, saj je bil Suzuki GSX-RR že v lanski sezoni eden najbolj uravnoteženih motociklov v karavani MotoGP. Šibke točke, ki se tičejo predvsem motorja, ostajajo, saj je pandemija covid-19 ustavila razvoj na tem področju, a Rins poudarja: “Še vedno nam ostajajo številna področja, na katerih lahko delamo. Recimo elektronika ali aerodinamika.”

Rins poudarja, da mora v prvi vrsti delati predvsem na sebi: “Moram biti bolj konstanten. Napak, kot sta se mi primerili v Le Mansu ali na prvi dirki v Avstriji, ne smem ponavljati.” V obeh primerih je bil Rins takrat v vodstvu, a je nato padel in ostal brez zmage in brez točk.