Alex Rins: Hondin motocikel zahteva veliko več moči za vožnjo

Avtor prispevka: , objavljeno 16. aprila 2023 .

Alex Rins je bil z drugim mestom eden izmed glavnih junakov sobotne sprinterske dirke. Španec je na kvalifikacijah zasedel drugo mesto, v uvodnem delu prvega kroga celo povedel, a na dolgi ravnini proti Francescu Bagnaji nato ni imel možnosti se ubraniti. Kljub nekaj napakam pa je uspel zadržati drugo mesto.

“Za nami je izjemen dan. Tako na kvalifikacijah kot dirki smo opravili izjemno delo,” je po dirki povedal Rins.

“V prvem krogu sem poskusil prehiteti Pecca, saj sem vedel, da ima izjemen ritem, ki ga ne bi mogel držati. Po najdaljši ravnini me je uspel takoj prehiteti. Nič nisem mogel storiti. Na zaviranju v dvanajsti zavoj sem imel zaradi visokih temperatur pogosto težave.”

Rins je tako z drugim mestom dosegel najboljši rezultat Honde v letošnji sezoni. Ob tem pa je to za moštvo LCR prva uvrstitev med najboljše tri po dirki v Avstraliji leta 2019.

Kot je poudaril ima sam še vedno velike težave s privajanjem na Hondin motocikel, ki je v primerjavi s Suzukijem zahteva precej več moči za vožnjo.

“Seveda je motocikel precej drugačen od tistega, ki sem ga bil navajen voziti v pretekih sezonah. Predvsem v vožnji skozi šikane zahteva veliko več moči.”

Kot je še dodal je glavna slabost Honde v primerjavi z Ducatijem oprijem pri pospeševanju iz počasnih zavojev.

“Imel sem srečo, da je bil za menoj Aleix in ne kdo izmed Ducatijev. V tem primeru bi težko zadržal to pozicijo.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj